Vernon Subutex 1 av Virginie Despentes

Nummer: 10556
Titel: Vernon Subutex 1
Originalets titel: Vernon Subutex 1
Författare: Virginie Despentes
Översättare: Kristoffer Leandoer
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2015/2018
ISBN: 978-91-1-308473-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
I fastigheten mittemot lyser det redan i fönstren.

Om boken:
Vernon Subutex är en medelålders man med god smak och kvinnotycke, innehavare av den i punk- och rockkretsar smått kultförklarade skivaffären Revolver som efter 25 år faller offer för digitaliseringen och tvingas i konkurs. Vernon är en extremt igenkännlig typ, den åldrade rockaren som börjat bli sina egna minnens parasit och anser att allt var bättre förr. Han lever ändå relativt gott på sitt lager när han handgripligen vräks från sin lägenhet och hamnar på gatan med inga andra tillgångar än sitt Facebookkonto, telefonens adresslista samt den avlidne rockstjärnan Alex Bleachs efterlämnade och outgivna inspelningar Nu jagas plötsligt Vernon av skivproducenter, nättroll och före detta porrstjärnor. Alla vill ha sin del av kakan.

Min åsikt:
Fascinerande, gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar