Mor om natten av Niels Fredrik Dahl

Nummer: 10608
Titel: Mor om natten
Originalets titel: Mor om natten
Författare: Niels Fredrik Dahl
Översättare: Stephen Farran-Lee
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2017/2019
ISBN: 978-91-27-15846-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det mörka vardagsrummet är sig likt.

Om boken:
Det var självklart för mig att det var fars historia jag skulle skriva. Den äventyrliga och kalla uppväxten. Men så blev det inte. Den historia jag trodde var min visade sig inte vara det. Den historia jag inte ville ha, visade sig vara min.

Flera år efter att modern har dött öppnar författaren hennes dagbok, som hon kallade nattboken, och som han fått flera år före hennes bortgång men inte öppnat. Hon hade sagt att han kunde göra vad han ville med den, läsa den eller inte läsa den. Hon skrev den när han var en liten pojke. Han tog emot den utan att egentligen vilja ha den. Han hade långt tidigare stängt henne ute från sitt liv.

Min åsikt:
Strålande, gripande & fint skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar