Ghachar Ghochar av Vivek Shanbhag

Nummer: 10602
Titel: Ghachar Ghochar
Originalets titel: Ghachar Ghochar
Författare: Vivek Shanbhag
Översättare: Peter Samuelsson
Förlag: Appell
Utgivningsår: 2013/2018
ISBN: 978-91-984064-3-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Vincent är servitör på Kaffehuset.

Om boken:
En ung man sitter på Kaffehuset, där han varit alldeles för ofta under den senaste tiden. Kyparens närvaro ger honom en smula lugn då han har svårt att bringa klarhet i sina tankar. De är tilltrasslade på ett sätt som påminner om ordet ”ghachar ghochar” – det alldeles egna uttryck som hans hustru Anita anförtrott honom under bröllopsnatten. Men deras stund av närhet är långt borta nu. Och ännu mer avlägsen är tiden då han tillsammans med sina föräldrar och sin syster bodde i ett trångt och enkelt hus. När hans farbror nått framgång med sitt kryddföretag flyttade de istället till ett hem som var så stort att det var svårt att möblera. I överflödet av mat och vackra kläder styrs deras samvaro snart av nya villkor.

Min åsikt:
Lysande, stark & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar