Någon dag av David Levithan

Nummer: 11129
Titel: Någon dag
Originalets titel: Someday
Författare: David Levithan
Översättare: Helena Ridelberg
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-7813-071-9
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Varje gång det ringer på dörren tänker jag att det kan vara En.

Om boken:
Tänk dig att varje morgon vakna upp i en ny kropp, i ett nytt liv. Vara en person för en dag, och sedan någon annan. Så ser livet ut för En, som alltid har haft det så, och trott att hen var ensam om det. Men En har haft fel. Det finns andra.

Någon dag är fortsättningen på hans uppmärksammade roman Jag, En. Här får vi följa En, Rhiannon, Nathan och X, som likt En rör sig mellan kroppar, men på ett helt annat sätt. Precis som i föregångaren ifrågasätter David Levithan föreställningar om kön, genus och sexualitet, och väcker frågor om vad ett jag egentligen är.

Min åsikt:
Gripande, fängslande & fin!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar