Trädhjärta av Gabi Frödén

Nummer: 10611
Titel: Trädhjärta
Författare: Gabi Frödén
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-27-1-5572-5
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Det står lådor i alla rum och köksskåpen är rentorkade.

Om boken:
Det är 70-tal när Anja kliver in i klassrummet för första gången. Karin tycker att hon är självlysande. Hemma hos Anja är det strängt religiöst, hemma hos Karin är det föräldrafritt. Karins kedjerökande mamma är journalist och har fullt upp med att rädda världen. Karin ritar träd överallt, på armarna, på väggarna. Hon känner en märklig samhörighet med träden. De lockar henne, suger henne till sig. Kanske är det därför hon dras till Anja, Anja vars ärrade hud på underarmarna känns som bark under fingertopparna. De planerar att tågluffa till sommaren, fly ifrån Anjas föräldrars ständiga kontroll och prat om djävulens frestelser. Men dagen efter skolavslutningen är Anja försvunnen.

Min åsikt:
Underbar, stark & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar