Främlingen från Cornwall av Liz Fenwick

Nummer: 10641
Titel: Främlingen från Cornwall
Originalets titel: A Cornish Stranger
Författare: Liz Fenwick
Översättare: Örjan Sjögren
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-1-308994-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
En segelbåt stagvände i mynningen av Frenchman’s Creek och tappade genast vind och det stigande tidvattnet drev den lilla loggerten utåt, så att den badade i eftermiddagens solsken.

Om boken:
När Gabriella Blythes nittiotvååriga farmor Jaunty drabbas av sjukdom och blir för klen för att leva ensam flyttar Gabriella in hos henne. Jaunty vägrar att lämna den avlägset belägna stugan vid havsviken Frenchman?s Creek i Cornwall där hon bott i decennier. En gång var Jaunty en berömd konstnär men lever sedan länge tillbakadraget, fortfarande upptagen av händelser i sitt förflutna som inbegriper ett skeppsbrott under andra världskriget.

Gabriellas och Jauntys stillsamma liv vid havet får ett avbrott när en främling dyker upp under en storm ute på havet. Finn, som främlingen heter, har sökt sig till Frenchman’s Creek eftersom han ärvt en vackert målad akvarell med motiv av en ensligt belägen stuga och målningen har något med hans egen familj att göra. När Finn försöker undersöka historien bakom målningen uppdagas en märklig familjehemlighet om ett långtgående svek.

Min åsikt:
Underhållande, gripande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar