Hallonbåtsflyktingen av Miika Nousiainen

Nummer: 797
Titel: Hallonbåtsflyktingen
Författare: Miika Nousiainen
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-7337-220-6
Betyg: 3 av 5


Om boken:

”Jag har iakttagit svenskar på avstånd i hela mitt liv. Avståndet har varierat, men knappast intensiteten. För mig är Sverige synonymt med kärlek, svenskheten är en dröm. Svenska medborgare, även de alldagligaste – ja, i synnerhet de alldagligaste – är mina förebilder. Jag är bergsäker på var jag hör hemma. Och den platsen ligger väster om Finland.”

Ja, Mikko Virtanen har onekligen ett problem. Han är en svensk man instängd i en finsk mans kropp. Men efter vissa inledande svårigheter går det vägen. Han blir Mikael Andersson, en trygg äkta man och tvåbarnsfar från Majorna i Göteborg.
Men han spelar ett högt spel och drar sig inte ens för att mörda på sin väg mot att bli fullvärdig svensk. För vad gör man inte för att få leva i världens bästa land präglat av folkhemmet, Pippi Långstrump och Kungen och Silvia.

Min åsikt:
Bitvis mycket underhållande men ibland blir det lite för mycket.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar