Odenplan av Daniel Gustafsson

Nummer: 10814
Titel: Odenplan
Författare: Daniel Gustafsson
Förlag: Nirstedts/Litteratur
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-9850-552-8
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Nirstedt/Litteratur.

Bokens första mening:
Gryningen var när den äntligen kom en långsam avtäckning.

Om boken:
Han glömmer att ge sin son vantarna på morgonen. Men att ta sig till skolan med ett par nya blir svårare än han tänkt. Från den tillfälliga lägenheten rör han sig ut i stadslandskapet vid Odenplan, där de fashionabla, nyrika gatorna måste ge plats även åt det trasiga och bortsållade. Såväl ovan som under jord pågår livet, eller den livsfientliga strävan efter ordning. I romanen Odenplan bryts personliga skuldtrauman mot omvärldens hårda former, centraleuropeiska minnen slår in i ett sönderfallande medvetande och gör stadens färger och lukter fantasmagoriskt påträngande. Och ett par vantars värde omförhandlas ständigt.

Min åsikt:
Lysande, smart & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar