Den rödaste rosen slår ut av Liv Strömquist

Nummer: 10859
Titel: Den rödaste rosen slår ut
Författare: Liv Strömquist
Förlag: Galago
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7775-091-8
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Det var ett vänskapligt break-up.

Om boken:
Leonardo DiCaprio har dejtat femtioelva svinheta baddräktsmodeller men blir aldrig kär i någon. Varför? Beror det på konsumtionssamhället? Narcissism? Biologi? Eller har han bara inte träffat den rätta? Och: börjar vi alla mer och mer bli som Leo?

I Den rödaste rosen slår ut undersöker Liv Strömquist hur det går för kärleken i senkapitalismens tid. Med hjälp av Beyoncé, Sören Kierkegaard, smurfarna, sociologisk teori, missnöjda dokusåpadeltagare, Platon och många fler söker hon svar på frågan om varför vi känner så lite. Kan vi styra förälskelse? Och vad är det egentligen som händer när kärlek tar slut?

Min åsikt:
Träffsäker, rapp & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar