Jag föreslår att vi vaknar av Beate Grimsrud

Nummer: 10845
Titel: Jag föreslår att vi vaknar
Författare: Beate Grimsrud
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-0-017053-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
– Vad gör du?

Om boken:
Ett vitt kuvert har flugit genom luften och hamnat i brevinkastet hos Vilde Berg. Hon lever mitt i livet. Hon är nöjd. Hon behöver inte må bättre än så här. Men nu förändras allt. Om något så självklart som livet kan upphöra, vilka frågor ställer man sig då?
Beate Grimsruds roman borrar i existensens grundvillkor. Det rör sig över berg och dalar av väntan och skräck, av tillfällig lättnad och väntan igen. Än är vi i barndomens äventyr bland dikt och lögn i Norges Dovrefjäll, är under gatubrunnarna i Stockholm. Där bor en längtansfull Råtta som vill bli sedd och älskad av en Räv med vacker svans.
Under tiden delar sig celler på konstiga sätt, och Vilde försöker sudda och sudda det hon inte vill veta med suddgummit hon ärvt av sin mor.

Min åsikt:
Lysande, stark & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar