Gösta och Mona: bästa vänner året om av Mia André, Martin Widmark & Stina Wirsén

Nummer: 10884
Titel: Gösta och Mona: bästa vänner året om
Författare: Mia André & Martin Widmark
Illustratör: Stina Wirsén
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-638-9980-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
– Se upp i backen, tio hål i nacken!

Om boken:
Hur var det att vara barn före skärmarnas tid? Då när mamma och pappa var små – eller kanske framför allt när far- och morföräldrarna växte upp? Författarna ger en livfull bild från en spännande tid när barnen ofta fick rå sig själva, lekte på gårdarna och udda ställen, cyklade utan hjälm – och det gällde att passa sig för tuffa gänget och helst överlista det … Den färg- och formsäkra tecknaren Stina Wirsén fångar 60-talets miljö och människor på kornet. Det känns som om vi är där, då när det hände!

Gösta ska just provåka sin nya röda pulka när en snabb kälke kommer farande rakt emot honom. Det är Mona som testar sina nyslipade medar. När den värsta snöyran lagt sig och de slutat fräsa åt varandra, turas de om att åka med kälken och pulkan hela dan. Där och då blir de kompisar. Riktiga kompisar. Och vi får följa dem tätt i hälarna under ett händelserikt år då de slutar lekskolan och börjar skolan.

Ålder 6-9 år.

Min åsikt:
Härlig, rolig & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar