Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt och lite till av Pär Holmgren

Nummer: 11048
Titel: Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt och lite till
Författare: Pär Holmgren
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7775-074-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Vi börjar med den bistra sanningen: trots att världens länder på pappret är överens om att hålla den globala uppvärmningen väl under två grader, har de globala utsläppen under 2010-talet inte minskat.

Om boken:
Varför gör vi inte det vi egentligen vet att vi måste göra? Varför stannar vi kvar i ett system som sakta men säkert försämrar förutsättningarna för liv på jorden, som förstör allas vår framtid?

I Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt och lite till beskriver meteorologen Pär Holmgren de utmaningar vi står inför när det gäller klimatet och vad vi behöver göra för att ställa om samhället i hållbar riktning. Han förklarar hur de globala utmaningarna hänger ihop och pekar på vikten av såväl politiska lösningar som att vi som enskilda individer tar vårt ansvar. Hur ska vi annars kunna leva med de frågor som våra barn och barnbarn nu börjar ställa till oss om vad vi gjorde när vi förstod vad som höll på att hända?

Vi har fortfarande möjligheten att i framtiden kunna svara att vi gjorde så mycket som möjligt. Men då måste vi börja göra det. Nu.

Min åsikt:
Viktig, stark & tänkvärd!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar