Klockan 21:37 av Karin Alfredsson

Nummer: 799
Titel: Klockan 21:37
Författare: Karin Alfredsson
Förlag: Damm
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-7351-440-8
Betyg: 3 av 5


Om boken:

En båt ligger för ankar i en polsk hamn. Den har extra bevakning men kajen runt båten är trots det alldeles nerkladdad av demonstranternas rödfärg. I skydd av mörkret klättrar någon ombord – en ung man med ett uppdrag…”

En ung polsk kvinna är gravid, men ett barn nu skulle ödelägga hennes liv. Allt mer desperat provar hon magsårsmedicin och hopp från höga höjder. Hur avslutar man ett oönskat havandeskap i ett land där abort är förbjudet?
Hennes bror ser Polens framtid i den katolska tron och familjen. Han finner mening med sitt liv genom att motarbeta moderna värderingar i samhället och han är beredd att ta till allt mer drastiska metoder.
Samtidigt stävar skeppet Aurora mot den polska kusten. Ombord finns en holländsk kvinnoorganisation som genomför aborter på internationellt vatten. Det som för en person är enda lösningen i en hopplös situation är för en annan en provokation som inte kan tolereras.
Den svenska kvinnoläkaren Ellen är mammaledig med sitt andra barn, men när hon får en förfrågan att följa med Aurora till Polen i två veckor kan hon inte tacka nej.

Detta är den tredje boken i Karin Alfredssons rosade serie om Ellen Elg.

Min åsikt:
Den tredje boken om Ellen Elg känns inte lika stark som de tidigare böckerna men den är väldigt intressant och väl värd att läsas.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar