Damen med bysten av Karin Brunk Holmqvist

Nummer: 10893
Titel: Damen med bysten
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-78352-48-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
Elvy Hjalmarsson krökte på sin redan krumma rygg när hon tog sig igenom det lilla hålet i häcken omkring Lovisa Fröjds tomt.

Om boken:
I Hammenhög på Österlen bor Lovisa och Elvy. De är bästa vänner och träffas så gott som varje dag, då deras hus ligger mitt emot varandra i den lilla byn.

En av Lovisas käraste ägodelar är en staty som hon fått ärva. Bysten, som Lovisa kallar Helga Müller, är en stilig kvinna och Lovisa brukar prata med henne när hon sköter sysslorna därhemma.

När Antikrundan kommer till Simrishamn beger sig Lovisa och Elvy dit, kånkande på Helga Müller. Enligt tv-programmets expert är bysten värd sjuttiofemtusen kronor, och Lovisa blir närapå stum av förundran.

I tv-myllret smyger sol-och-våraren Edmund omkring. Han ställer sig in hos Lovisa och lovar henne ännu mer pengar om hon låter honom sälja bysten. Lovisa är frestad medan den mer klarsynta Elvy anar oråd.

Det stilla livet i Hammenhög hotas och inte bara av Edmunds upptåg. Ungkarlen Jens samlar mod för att våga närma sig den väna Lovisa och skvallret går om hemska upptäckter i Ljungs gamla hus.

Min åsikt:
Underbar, rolig & charmig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar