Rummet på vinden av Emma Askling

Nummer: 10892
Titel: Rummet på vinden
Författare: Emma Askling
Förlag: Ordalaget
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7469-289-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Ordalaget bokförlag.

Bokens första mening:
Klick-klack.

Om boken:
Det var nog bäst att hålla tyst om det mystiska vindsrummet, brevet och kvinnan som stått i fönstret och vinkat åt henne. Att klockan inte hade rört sig en sekund under tiden hon varit borta ville hon inte ens tänka på. Det var alldeles för underligt.

Smygande kusligheter. En skola som varit mentalsjukhus. Mystiska steg i den gamla läkarvillan. En doft av rosor som plötsligt dyker upp och snabbt försvinner. Människor som inte vill svara på frågor. Och en kvinna som vinkar från vindsfönstret …

Elina har flyttat in i en gammal läkarvilla tillsammans med sin pappa, hans flickvän och hennes son. Elina är rädd att hon håller på att bli to kig , precis som sin mamma, eftersom hon får förnimmelser om händelser innan de sker.

När hon med sin nya vän Ville gör ett skolarbete om mentalsjukhuset Solhem som tidigare fanns i skolans lokaler händer fler och fler mystiska saker. Hur hänger allt ihop? Vem bodde i rum met på vinden, som bara hon kan besöka. Vad vet Vaktis egentligen? Och vems fotsteg är det Elina hör om nätterna?

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Spännande, fin & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar