Du äger! av Mia Törnblom

Nummer: 801
Titel: Du äger!
Författare: Mia Törnblom
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-37-13223-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Med låg självkänsla spelar det ingen roll om vi får alla rätt på provet, är ihop med coolaste tjejen i plugget eller vinner SM-guld i fotboll. Vi kommer alltid att vara rädda för att misslyckas. Och vi kommer aldrig att känna oss nöjda trots våra framgångar. Så dum, eller hur?
Varenda unge får idag lära sig hur viktigt det är att äta rätt, träna kroppen, göra läxorna och borsta tänderna. Men sällan pratar vuxna om hur viktigt det är att vi sköter vår inre kondition – självkänslan. För precis som med idrott är självkänsla något som går att träna upp!

Boken tar upp sorg, motivation, ilska, rädsla och andra starka känslor som drabbar en i tonåren. Med enkla och tydliga övningar visar Mia Törnblom hur alla kan stärka sin självkänsla. Det handlar om att sluta jämföra sig med andra, hitta sina drömmar och att våga bli den viktigaste personen i sitt eget liv!

Min åsikt:
En bok för ungdomar men den fungerar lika bra för alla tycker jag. Boken är fylld med fakta som är förklarat på ett enkelt sätt, och  olika övningar för att stärka sin självkänsla.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar