Udda av Sara Lövestam

Nummer: 805
Titel: Udda
Författare: Sara Lövestam
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-642-0303-8
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Första gången Martin Sander såg en amputerad kvinna var han tretton år. Sedan dess har han blivit butikschef på Systembolaget, skaffat sig ett fint radhus och flera beundrarinnor. Men han har aldrig lyckats bli av med den , fascinationen för det ofullständiga. Det pinsamma, hemliga begäret till det avhuggna. Till stumpen. Som tur är finns Internet och där finns Paula, med noll och ett halvt ben.
Paula vill helst sitta instängd i ett rum, ensam med bandinspelningar av partikelverb. Hon är definitivt inte intresserad av någon uppvaktning, hon vill bli citerad i akademiska tidskrifter och bortse från just det som ingen någonsin bortser från – hennes obefintliga ben och skeva ansikte. Hon vill inte tyckas synd om, hon vill inte svara på frågor om hur hon kör bil. Hon vill alldeles särskilt inte behöva konfronteras med påflugna lesbianer som slänger son sexualitet över hava bordet. Det har hon sannerligen aldrig bett om.
Lelle älskar kvinnor. Hon har dem lite som andra har choklad – som något gott att njuta av när andan faller på. Hon skäms inte för det. Hon skäms heller inte riktigt för att storma in på folks kontor och tala om för dem vad de själva borde göra i sängen. Skämmas är något som Lelle inte tycker är en bra idé. Men man kan verkligen fråga sig vad tre medelålders  kvinnor på en kemtvätt i Sveg har med den saken att göra.

Boken är vinnare av Bok-SM 2009.

Min åsikt:
En mycket bra bok som känns äkta och är väldigt lättläst och intressant.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Udda av Sara Lövestam“

  1. […] du kan vinna är: Midvinterblod av Mons Kallentoft – Grattis MaliN Udda av Sara Lövestam – Grattis […]

  2. […] Puppan – aldrig mer en vanlig flicka av Kate Östman Hallonbäcken av Lina Forss Udda av Sara Lövestam Vi har ju hemligheter i den här familjen av Therése […]

Lämna ett svar