Ett år av vila och avkoppling av Ottessa Moshfegh

Nummer: 11056
Titel: Ett år av vila och avkoppling
Originalets titel: My Year of Rest & Relaxation
Författare: Ottessa Moshfegh
Översättare: Alva Dahl
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-7781-923-3
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
Varje gång jag vaknade, oavsett tid på dygnet, släpade jag mig ut genom den ljusa marmorfoajén längst ner i huset och gick längs kvarteret och runt hörnet till minilivset som låg där och aldrig stängde.

Om boken:
Hon har allt. Hon är ung, snygg, smal, hon är nyutexaminerad från Columbia, lever på ett stort arv och har en lägenhet på Manhattan. I New York år 2000 står den moderna världen på sin absoluta topp, allt är tillgängligt, och det gäller att utnyttja dygnets timmar till max. Att sova, i stället för att arbeta eller njuta, betraktas som svaghet. Men samtidigt skrivs sömntabletter ut som godis.
Då bestämmer hon sig – efter att ha fått sparken för sina timslånga tupplurar på jobbet – för att sova bort ett helt år. Kanske är kemisk dvala den enda utvägen ur en speedad samtid? En sak är säker: hennes psykiatriker hjälper gärna till.

Min åsikt:
Fantastisk, stark & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar