Blod av Åsa Anderberg Strollo

Nummer: 819
Titel:
Blod
Författare: Åsa Anderberg Strollo
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-501-1104-0
Betyg: 3 av 5


Om boken:
”-Du gumman… Vi behöver kanske inte dra in pappa i det här, han blir bara orolig.
Va? Varför då?
Ida kan knappt andas, än mindre prata. Känner sig åksjuk, illamående och kräkfärdig av det plötsligt okända. Varför ska David inte få veta någonting om brevet?
– Lita på mig, Ida. Vi är ju en familj, vi fyra. David och jag och ni är våra barn och vi har varit en familj i alla dessa år. Ingenting kan rubba det, inte en sån här pyttegrej, i alla fall. Det förstår du väl, gumman?”

Det här är historien om hösten när Ida är 14 år. Hösten när naturen och klimatet fullkomligt skenar och familjen sugs in i en känslomässig torktumlare. Plötsligt är ingenting längre sig likt. Om det inte var för vännerna Nisa och Julia – och Finn – skulle Ida knappast överleva. För vem kan man lita på? Och vad gör man med ett brev från en gubbe som påstår att han är ens riktiga pappa?

Min åsikt:
En helt ok bok men inte alls lika stark som Bryta om.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar