Där livet är fullkomligt av Silvia Avallone

Nummer: 11161
Titel: Där livet är fullkomligt
Originalets titel: Da dove la vita è perfetta
Författare: Silvia Avallone
Översättare: Johanna Hedenberg
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2017/2019
ISBN: 978-91-27-15439-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Den kom från en värld som dolde sig inuti henne.

Om boken:
Där livet är fullkomligt följer nio månader i sjuttonåriga Adeles liv i höghusområdet Villaggio Labriola, utanför Bologna. Adele blir gravid med den småkriminelle pojkvännen Manuel och våndas över beslutet om hon ska behålla barnet eller adoptera bort det. Ska hon ge barnet, och sig själv, en möjlighet att komma bort från förorten, till ett bättre liv?

Parallellt får vi följa akademikerparet Dora och Fabio i den välmående universitetsstaden Bologna. Deras relation är låst av de misslyckade försöken att få barn och ett uppbrott kommer allt närmare. När de till slut ger upp sina försök och ansöker om att bli adoptivföräldrar tänds hoppet på nytt.

Min åsikt:
Lysande, stark & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar