Kärlek i cancerns tid av Anders Sundin

Nummer: 823
Titel:
Kärlek i cancerns tid
Författare: Anders Sundin
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-46-22023-7
Betyg: 3 av 5


Om boken:
”Jag kommer ihåg den längtan jag hade efter Karin när vi precis hade inlett vårt förhållande och hamnade femtiofem mil ifrån varandra. Jag kommer ihåg hur jag i minnet kände hur gott hon luktade och smakade. Det gör jag fortfarande. Men att längta efter någon som fysiskt finns på annat håll är en sak, att längta efter någon som är död, det är obeskrivligt.”

Kärlek i cancerns tid är Anders Sundins kärleksförklaring till Karin som dör, bara 38 år gammal.

Anders berättar om den lyckliga tid de fick tillsammans, hur de börjar förverkliga sina gemensamma drömmar och hur allt rasar samman när Karin blir sjuk. Skildringen av Karins dödskamp och död, begravningen och tiden därefter är stark och gripande.
Detta är inte i första hand en berättelse om cancer utan en kärlekshistoria. Det är också ett vackert porträtt och ett oändligt sorgligt farväl av en kraftfull och spännande kvinna, älskad och saknad.

Min åsikt:
En väldigt rak, öppen och ärlig bok om kärlek och död.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar