Fågeltribunalen av Agnes Ravatn

Nummer: 11196
Titel: Fågeltribunalen
Originalets titel: Fugletribunalet
Författare: Agnes Ravatn
Översättare: Cajsa Mitchell
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2013/2020
ISBN: 978-91-7893-291-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
Pulsen ökade medan jag vandrade fram genom den tysta skogen.

Om boken:
TV-profilen Allis Hagtorn tvingas efter en offentlig skandal lämna sin partner och sitt jobb. På flykt från storstaden och allmänhetens blickar tar hon tjänst som trädgårdsmästare och hushållerska i ett ensligt beläget hus vid en fjord.
Men hennes arbetsgivare börjar snart uppvisa ett olustigt beteende. Plötsligt står den vresige, tystlåtne mannen bakom hennes rygg. Eller iakttar henne från ett fönster. Allis börjar undra över vad han ägnar sig åt i sitt noga tillslutna arbetsrum.
I väntan på att mannens hustru ska komma tillbaka från en resa utvecklas deras tysta, obekväma möten till en isande relation. Och det blir alltmer uppenbart att ett försök att gottgöra tidigare synder inte alltid är tillräckligt …

Min åsikt:
Fascinerande, spännande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Fågeltribunalen av Agnes Ravatn“

  1. Skall läsa den där så småningom. Verkar bra tycker jag.

Lämna ett svar