Ut ur skuggorna av G.R. Halliday

Nummer: 11199
Titel: Ut ur skuggorna
Originalets titel: From the Shadows
Författare: G.R. Halliday
Översättare: Gabriel Setterborg
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2019/2020
ISBN: 978-91-7893-045-6
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
De första stjärnorna hade tänts på den svarta hösthimlen över West Ross-bergen, men Robert lade inte märke till dem.

Om boken:
Sextonårige Robert Wright kommer hem sent en kväll och efter att ha bytt några korta ord med sin pappa går han upp på sitt rum och lägger sig. Dagen därpå hittas han död på en ödslig åker i det skotska höglandet, med en rad djupa jack över ryggen och överkroppen egendomligt framåtlutad – som i bön.
Kriminalkommissarie Monica Kennedy är tidigt på plats och redan när hon ser den sargade kroppen grips hon av en kuslig föraning om att hon här har att göra med en mördare som inte skördat sitt sista offer. Hon anar det värsta, men det finns samtidigt inget som kunnat förbereda henne på den vecka som väntar.
Parallellt med att Monica och hennes kollegor gör nya chockerande upptäckter försöker socialarbetaren Michael Bach desperat spåra upp en försvunnen klient. Den sjuttonårige Nichol Morgan har inte setts till på sju dagar och allt han lämnat efter sig är ett kryptiskt SMS. Och när Michael själv dras in i utredningen av mordet på Robert Wright blir han mer och mer övertygad om att Nichol gått samma öde till mötes.

Min åsikt:
Spännande, mörk & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar