Lennon i Holjekroken av Patric Eghammer

Nummer: 829
Titel:
Lennon i Holjekroken
Författare: Patric Eghammer
Förlag: Recito
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-86407-07-0
Betyg: 3 av 5


Om boken:
Tolvårige Ludvig ”Lennon” Niklasson bor i det lilla villaområdet Holjekroken i det nästan lika lilla Olofström. Han har två drömmar. Att skaffa en tjej och att bli en världskänd rockmusiker. Tillsammans med sina klasskompisar Erik och Buffalo bildar han The Blusters som över en natt blir kända i hela Olofström. På ett disco i skolans matsal blir han uppbjuden till två tryckare i följd av en snygg tjej från grannskolan. Han är nu på god väg att nå sina drömmars mål. Men han blir rädd för verkligheten och på de krav som han tror ställs på honom.
Lennon i Holjekroken är en berättelse om att acceptera sig själv och sina förutsättningar. Den utspelar sig i början av åttiotalet, en spännande men motstridig tid, då de arga punkarna ännu inte gjort sorti, samtidigt som de snälla och gulliga pojkarna i Gyllene Tider just klivit upp på scenen. Traditionella instrument och musiker tappar mark åt syntar, trummaskiner och datorer, samtidigt som proggrörelsen fortfarande hoppfullt driver kampen mot kommersiella inslag i kulturen.

Min åsikt:
En bra bok om att växa upp och accepterar sig själv.
Boken känns dock mer ungdom än vuxen vilket förvånar mig då den klassas som vuxen. Lite synd.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar