Roger och Rebecka av Karin Alfredsson

Nummer: 11229
Titel: Roger och Rebecka
Författare: Karin Alfredsson
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-78352-67-8
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
Vajlett Sikström sätter de bara fötterna i golvet.

Om boken:
Den blev så kort, Vajletts och Ruts gnistrande tid tillsammans. Sedan Roger kom måste hemligheten behållas, till varje pris. Annars kan Rut förlora sonen, och Vajlett sitt arbete.

Roger trivs inte i byn, men så kommer Ingeborg, och hennes dotter Rebecka, tillbaka. Ingeborg, som enligt byhistorien gått ner sig på Ingeborgsmyran. Sanningen är att hon blev gravid och ivägkörd av sin far, men nu är han död och hon återvänder. Rebecka blir Rogers vän. De är de enda i byn som saknar syskon och pappor.

I skolan regerar magister Forsberg. Han är intresserad av Vajlett och skulle kunna avslöja Vajletts och Ruts kärlekshistoria. Bland byns vuxna är han en självklar auktoritet, men barnen är rädda för honom. Hans undervisningsmetoder är helt annorlunda än Vajletts, men ska hon våga säga ifrån? Vajlett funderar på att flytta, glömma Rut och de förbjudna känslorna och bli en alldeles vanlig ogift skolfröken igen. Tills en maskeradfest får henne att förstå att vägen tillbaka är stängd.

Detta är andra boken om Vajlett och Rut.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Vajlett och Rut (1).

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar