Du måste tala om för barnen att jag älskar dem av Pia-Lotta Bylund & Marika Rasmusson

Nummer: 11256
Titel: Du måste tala om för barnen att jag älskar dem
Författare: Pia-Lotta Bylund & Marika Rasmusson
Förlag: Idus
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-89055-93-3
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Idus förlag.

Bokens första mening:
Smärta är inte rätt ord.

Om boken:
Under påskveckan 2017 gick 37-årige Henrik Bylund från att vara helt frisk till att vara döende. Från att vara en stark och glad trebarnsfar till att vara allvarligt brännskadad på både utsidan och insidan av kroppen.

Efter att i flera dagar ha kämpat för sitt liv utan att få hjälp, fick han till slut diagnosen Toxisk Epidermal Nekrolys, ett medicinutlöst sjukdomstillstånd som drabbar färre än en per miljon och år. När Henrik lades i respirator saknade han hud på 85 procent av kroppen och hade öppna sår på alla slemhinnor och på ögonen. I Henriks fall var det ett receptfritt läkemedel som utlöste de allvarliga brännskadorna.

För Henrik, hans fru Pia-Lotta och de tre barnen vändes hela livet upp och ned och de kastades in i en tillvaro präglad av skräck, utsatthet och vanmakt. Men mitt i allt kaos fick de också uppleva medmänsklighet, lojalitet och stark vänskap.

Min åsikt:
Stark, fin & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar