Hem till Holjekroken av Patric Eghammer

Nummer: 11265
Titel: Hem till Holjekroken
Författare: Patric Eghammer
Förlag: Ekström & Garay
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-89047-68-6
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Ekström & Garay.

Bokens första mening:
Jag minns att mamma berättade att pappa ville att jag skulle heta Ludvig.

Om boken:
Holjekroken kommer att leva för evigt och alla bär vi på olika minnen. Vi återkommer alltid till Holjekroken oavsett vilka vi är eller hur villaområdet förändras. Holjekroken ger alltid något tillbaka oavsett din egen insats. Åtminstone var det så Holjekroken var när vi var unga och livet var något helt okänt och mycket spännande.
”Hem till Holjekroken” består av tre delar med vardera 333 minnesfragment. Stort och smått, högt och lågt blandas utan strängare krav på kronologi och sammanhang. Samtidigt skapar fragmenten en berättelse med olika lager. Huvudspåret är en ung pojkes äventyr och upplevelser på väg mot en tillvaro där musiken får ett allt större utrymme.

I bakgrunden finns brukssamhällets negativa utveckling från blomstrande framtidstro till avfolkningsstämningar. Den större kontexten är Sveriges historia från rekordårens slutfas fram till åttiotalets mitt.

Min åsikt:
Stark, fascinerande & suggestiv!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar