Drömmarnas skepp av Johanna Wilson

Nummer: 11401
Titel: Drömmarnas skepp
Författare: Johanna Wilson
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-29-70703-8
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Rabén & Sjögren.

Bokens första mening:
Jossan stirrar som förhäxad på det märkvärdiga föremålet.

Om boken:
Jossan är uppvuxen på en husbåt. Hennes pappa arbetade på Statens maritima museum på Skeppsholmen i Stockholm och båtar och sjöfart har alltid varit en stor del av familjens liv. Nu är pappan död, och Jossan och hennes mamma kanske måste flytta från båten; det är bara anställda vid museet som har rätt till kajplatserna på Skeppsholmen. Men Jossan tänker inte ge sig utan strid. Husbåten Vivan har alltid varit hennes hem, hon tänker inte gå med på att den säljs, bara så där!
Jossan och hennes pappa delade ett stort intresse för Vasaskeppet, och efter pappans död nystas en historia från 1600-talet upp, en historia som har stor betydelse även i dag. Kanske kan den hjälpa Jossan att rädda Vivan och få bo kvar?

Ålder 12-15 år.

Min åsikt:
Spännande, gripande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar