Olive, igen av Elizabeth Strout

Nummer: 11407
Titel: Olive, igen
Originalets titel: Olive, Again
Författare: Elizabeth Strout
Översättare: Helena Hansson
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2019/2020
ISBN: 978-91-37-15481-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Tidigt på eftermiddagen en lördag i juni tog Jack Kennison på sig sina solglasögon, satte sig i sin sportbil med suffletten nerfälld, spände fast säkerhetsbältet över axeln och tväts över sin stora mage och körde till Portland – nästan en timme bort – för att köpa en magnumflaska whisky så att han slapp stöta ihop med Olive Kitteridge i mataffären här i Crosby i Maine.

Om boken:
Den pensionerade matteläraren Olive är här igen och på sitt egensinniga, kärva men empatiska sätt iakttar hon de andra invånarna i den lilla staden Crosby i Maine. Det blir som en spegelbild av ett samhälle var som helst i världen, där människor försöker förstå sig själva och varandra. En tonåring sörjer förlusten av sin far, en kvinna börjar föda barn vid ett hisnande olägligt tillfälle, en sjuksköterska bekänner en hemlig ungdomsförälskelse och en advokat kämpar med ett arv som hon inte vill acceptera. Nedslag i tillvaron som briljant fångar vad det innebär att vara människa.

Detta är fortsättningen på Olive Kitteridge.

Min åsikt:
Lysande, gripande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar