Längs den lila linjen av Deepa Anappara

Nummer: 11415
Titel: Längs den lila linjen
Originalets titel: Djinn Patrol on the Purple Line
Författare: Deepa Anappara
Översättare: Manne Svensson
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-7795-161-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
När Psyko fortfarande var i livet hade han arton till tjugo barn som jobbade åt honom, och det hände nästan aldrig att han lyfte sin hand mot dem.

Om boken:
Jai tittar på alldeles för många polisserier och tycker att han är smartare än vännerna Pari (fast hon har bäst betyg i klassen) och Faiz (även om han har ett riktigt jobb). När en skolkamrat försvinner bestämmer sig Jai för att dra nytta av sina nya kunskaper och lösa fallet. Pari och Faiz blir hans assistenter, och tillsammans ger de sig ut på jakt genom livliga basarer och trånga marknadsgränder som luktar kardemumma och stekhet olja. I bakgrunden skymtar storstadens glittrande ljus och lyxiga höghus. Även om Jais mamma jobbar i ett av dem känns det som en helt annan värld.

Men det som börjar som en oskyldig lek slår snart över i något långt allvarligare när fler barn från grannskapet försvinner. Jai, Pari och Faiz blir tillsammans tvungna att konfrontera vettskrämda föräldrar, likgiltiga poliser och rykten om barnätande djinner. När tragedin kryper allt närmare förändras deras liv för alltid.

Min åsikt:
Spännande, skakande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar