Det enda jag kan göra är att gå av Ulrika Jannert Kallenberg

Nummer: 11469
Titel: Det enda jag kan göra är att gå
Författare: Ulrika Jannert Kallenberg
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-7697-227-4
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Hoi förlag.

Bokens första mening:
Jag ser dig i folksamlingen framför järnvägsstationen i Hanover, framträdande, som om alla andra människors enda uppgift är att vara en grå kuliss bakom dig.

Om boken:
Förälskelsen fick resten av världen att blekna. Aldrig hade jag upplevt att någon älskade mig på det viset som du gjorde, jag var centrum i ditt liv, trots att vi kom från så skilda kulturer. När dina papper blev klara för att åka vidare följde jag efter dig, och i USA kom vi att stå varandra närmare än någonsin.

Men något förändras, du tappar lätt humöret och livet styrs av dina nycker. Du säger till mig åt vilket håll jag ska titta, hur jag ska vara klädd, hur mycket jag ska prata och med vem. Jag lär mig läsa av vad som ska hända, om det är en bra eller dålig dag.

Det enda jag kan göra är att gå är en öppen och ärlig skildring om hur det kan gå till att sakta fastna i en våldsam relation. Den visar hur våld i nära relationer börjar med ibland knappt märkbara signaler som ökar successivt, hur förnedringar och tillsägelser kan övergå till livshotande våld. Det är en bok till alla kvinnor och män som under tystnad burit eller bär smärtan av att bli slagen, nedvärderad och förminskad av den som säger sig älska dem.

Min åsikt:
Stark, skakande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar