Valborgsmässoafton på Nytorps gärde av Gunnar Nirstedt

Nummer: 11473
Titel: Valborgsmässoafton på Nytorps gärde
Författare: Gunnar Nirstedt
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-7893-503-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
Så vad ska man göra, om man längtar efter gemenskap men hatar människor?

Om boken:
Klockan sju på kvällen ska Valborgsbrasan traditionsenligt tändas på Nytorps gärde i Stockholms södra förorter. Scoutpatrullen ska tåga in med fanor och facklor. Marknadstälten är resta, scenen står färdig. I Hammarbyhöjden, Björkhagen, Kärrtorp och Dalen börjar man röra sig mot det stora fältet redan på förmiddagen, i tanken eller längs förortsgator och gångstigar.
Men det finns också de som inte kan gå dit, som inte vill gå dit eller inte vågar. Någon sitter på 7-Eleven efter en sömnlös natt, någon vakar vid en sjukbädd på äldreboendet, medan minnen och förluster tränger sig på. Gruppvis eller enskilt rör sig människor i större och mindre cirklar; somliga omvägar går långt tillbaka i tiden, somliga till helt andra ställen.

Min åsikt:
Gripande, underhållande & stark debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar