Verschwindigus av David Teschner

Nummer: 11495
Titel: Verschwindigus
Författare: David Teschner
Förlag: Ekström & Garay
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-89217-57-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Ekström & Garay.

Bokens första mening:
I det första fallet var det meningen: Jag skulle väl dö, men inte helt.

Om boken:
Genast satte jag mig upp i sängen. Min klarvakenhet var påträngande, den var omedelbar — som om jag aldrig sovit. Var drömmen en vakendröm? Vad hade hänt? Ögonen kändes inte rusiga eller smått dimmiga som efter sömn. Vad hade egentligen hänt — och vad hade inte hänt? Hade inte någon dött? Och varför gick jag tillbaka? Jag var ensam, utan någon, utan Em. Min Emelie … Kände någon till mitt brodåd?

I en kvarglömd portfölj på en bro hittas en novell med titeln Verschwindigus. Författaren är försvunnen. Novellen väcker oanat intresse när oväntade familjeförhållanden rullas upp och dröm blandas, bokstavligt talat, med verklighet i denna spänningsroman som berättas med en stark inre röst.

Min åsikt:
Fascinerande, spännande & stark debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar