Ihop i smyg av Emma Askling

Nummer: 11507
Titel: Ihop i smyg
Författare: Emma Askling
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-29-72688-6
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Rabén & Sjögren.

Bokens första mening:
Trots att fönsterrutan är smutsig letar sig en strimma sol in i klassrummet.

Om boken:
Tankarna fladdrar iväg utan att jag kan hjälpa det. Jag tänker på lite olika saker. På matteprovet vi ska ha nästa vecka, på syltmackor och bubbelvatten och på hur det är att vara kär. Men mest tänker jag på Olivia. Det är verkligen konstigt att någon som ser så snäll ut som Olivia gör kan vara så dum. Förut gjorde jag allt för att hon skulle gilla mig. Det gör jag inte längre.

Klara går i femman. Hennes gamla bästis Sia har fått en ny bästis, Olivia, som är ny i klassen och som bestämmer allt. Till exempel att allt Klara och Sia förut gillade är töntigt. Ingenting är längre som vanligt, och nu har Klara inte någon att prata med. Men kanske kan hon prata med Albin? Albin som hon varit kär i jämt. Fast det finns ett problem: Olivia har bestämt att Sia ska bli ihop med Albin.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Fin, underhållande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar