De som vandrar i mörkret av Peter Larsson

Nummer: 11516
Titel: De som vandrar i mörkret
Författare: Peter Larsson
Förlag: Ekström & Garay
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-89217-37-9
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Ekström & Garay.

Bokens första mening:
Volvon studsar fram, in i rondellen, smiter förbi en gammal folka som är på väg åt ett annat håll.

Om boken:
Den harmynte pojken Francesco är på flykt med sin familj, ut ur Neapel och in i en skog där han kommer att bo tillsammans med stadens hittebarn. Själv är han mest intresserad av vad som döljer sig i de hemligheter hans bror har blivit undervisad i av deras mor. Föga vet han att hemligheterna till slut kommer att uppenbaras för honom på det mest brutala sätt.

I De som vandrar i mörkret får läsaren följa Francesco och hans bror Giotto genom liv och död, tvärs igenom dåtidens uppdelade Italien. Historien är klädd i en 1600-tals skrud, där ett stort krig tar fart i bakgrunden. I det fördolda lurar dödsrikena hela tiden med sina hemligheter.

Min åsikt:
Fascinerande, gripande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar