Måndagsmonstret av Linn Bursell & Elin Fahlstedt

Nummer: 11517
Titel: Måndagsmonstret
Författare: Linn Bursell
Illustratör: Elin Fahlstedt
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2020
ISBN: 978-91-29-72599-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Rabén & Sjögren.

Bokens första mening:
Det är natt och Dalia ligger prick stilla i sin säng.

Om boken:
Dalia kan inte sluta tänka på sin gamla förskola med alla kompisarna och sin gamla lägenhet. Det är så dumt att hon och pappa flyttade därifrån! Tänk om nåt kunde hända så hon slapp gå till förskolan imorgon. Och Dalias önskan slår in, för på måndagen står plötsligt ett monster nedanför hennes hus när hon vaknar. Folk flyr i panik nere på gatan, men Dalia vet att det är Måndagsmonstret. Nu måste pappa och Dalia skrämma bort det om de nånsin skall komma till förskolan och jobbet. På tisdagen lägger sig ett dammigt, slemmigt Tisdagstrassel över Dalias rum, ja över hela stan. Nu måste pappa och Dalia fixa tisdagstrasslet.

Ålder 3-6 år.

Min åsikt:
Underbar, rolig & fin!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar