Vinterland av Kim Faber & Janni Pedersen

Nummer: 11557
Titel: Vinterland
Originalets titel: Vinterland
Författare: Kim Faber & Janni Pedersen
Översättare: Svante Skoglund
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2019/2020
ISBN: 978-91-7893-345-7
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
Den ljumma sommarbrisen smeker henne i ansiktet.

Om boken:
Det är dagen före julafton och Signe Kristiansen, utredningschef på mordroteln i Köpenhamn, blir uppringd av chefen. Semestern är slut: En enorm explosion har ägt rum vid julmarknaden på Nytorv. Nitton personer är döda, många fler skadade.
Danmark är skakat, och man satsar allt för att ta reda på vad som hänt och vem som ligger bakom dådet. Den tidigare stjärnpolisen Martin Juncker, Signes gamla mentor, har efter ett gravt tjänstefel blivit förflyttad långt ut i provinsen. Där bor han med sin demente far och har i uppgift att leda den nyupprättade lilla polisavdelningen.
Det borde vara odramatiskt, och är det också, tills ett spektakulärt fall hamnar på hans bord. Utredningen i Köpenhamn trampar vatten, och man byter ständigt spår, fram till att Signe får ett tips som pekar i en riktning hon inte kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi.

Vinterland är den första boken i serien om mordutredaren Martin Juncker.

Min åsikt:
Spännande, fascinerande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Vinterland av Kim Faber & Janni Pedersen“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Vinterland […]

Lämna ett svar