Haven som skiljer oss åt av Gill Thompson

Nummer: 11715
Titel: Haven som skiljer oss åt
Originalets titel: The Oceans Between Us
Författare: Gill Thompson
Översättare: Eva Andreasson
Förlag: Historiska Media
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-7789-554-1
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Historiska Media.

Bokens första mening:
Trots alla år som gått fasar han fortfarande för att flyga.

Om boken:
En kvinna skadas i en explosion i London 1941. Hennes hus är jämnat med marken och hon vandrar planlöst längs gatorna. Hon minns inte sitt namn, inte sin adress, inte vilket år det är. Det enda hon vet är att hon har förlorat något mycket värdefullt.

På ett barnhem väntar den femårige Jack på att hans mamma ska komma och hämta honom. Åren går och när mamman dödförklaras skickas han med ett fartyg till Australien. I det nya hemlandet blir inget som han trott. Hästgården han skulle bo på visar sig vara en fruktansvärd plats, och apelsinerna han skulle få plocka är utom räckhåll. Det som håller Jack vid liv är tanken på modern. Men hur ska hon hitta honom på andra sidan jordklotet?

Min åsikt:
Briljant, gripande & skickligt skriven!

Vald till månadens bok i maj 2021.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar