Här kommer glassbilen av Arne Norlin & Jonas Burman

Nummer: 11734
Titel: Här kommer glassbilen
Författare: Arne Norlin
Illustratör: Jonas Burman
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-29-72677-0
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Rabén & Sjögren.

Bokens första mening:
Halvan älskar att leka med sina bilar.

Om boken:
Tänk dig att få köra en glassbil! Det gör Halvan, han kör från kvarter till kvarter runt om i stan samtidigt som han spelar den välkända melodin och säljer glass till alla barn. Följ med på en spännande dag i glassbilen.

Vi får lära oss om frysarna, att bilen fylls med nya glassar varje morgon och hur länge Halvan kan stanna på varje stopp för att hinna till alla ställen innan arbetsdagen är slut. Men just innan Halvan ska åka hem får han ett viktigt samtal, en tjej har gått vilse i skogen och nu måste glassbilen hjälpa till att hitta henne. Kommer hon att höra glassbilens melodi?

Lär dig om hur det är att jobba i en glasskiosk på hjul och hur glassbilen faktiskt hjälper räddningsorganisationer att hitta barn som gått vilse, i denna faktaspäckade bok för de minsta fordonsälskarna.

Ålder 3-6 år

Min åsikt:
Rolig, gripande & snyggt illustrerad!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar