Djur med superkrafter: 18 djur som vi gärna vill härma av Ulla Karlsson Ottosson & Marie Åhfeldt

Nummer: 11736
Titel: Djur med superkrafter
Författare: Ulla Karlsson Ottosson
Illustratör: Marie Åhfeldt
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-29-72690-9
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Rabén & Sjögren.

Bokens första mening:
Världen är full av spännande djur.

Om boken:
Visste du att det finns djur som har superkrafter? Och det är inte vilka superkrafter som helst – utan sådana som vi människor verkligen vill härma. Tag till exempel skalbaggen som kan tillverka dricksvatten i öknen, hajen som har ett skinn som gör att inga bakterier fäster eller det lilla björndjuret som överlever allt från rymdens strålning till att ligga nerfryst i tiotals år.

Lekfullt och kunnigt presenteras här 18 superdjur som kan hjälpa oss människor på olika sätt. De illustreras med färgstarka och fantasieggande bilder som garanterat lockar både stora och små läsare att lära sig mer om samspelet mellan natur och teknik – och det kittlande ämnet biomimetik!

Ålder 6-9 år

Min åsikt:
Lärorik, rolig & fint illustrerad!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar