Ljuset vid världens ände av David Danielsson

Nummer: 11745
Titel: Ljuset vid världens ände
Författare: David Danielsson
Förlag: Lyacon
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-984812-0-4
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från David Danielsson.

Bokens första mening:
Han hade varit på resande fot sedan han kom till världen, men han kunde inte längre minnas exakt när hans inträde ägde rum.

Om boken:
Vårens dofter blandades med den fräna lukten från cigarett röken och han kupade den ena handen ovanför ögonbrynen för att inte bländas för mycket av solen, som alltid tycktes vara som starkast när den var på väg ner i horisonten – Robin brukade likna den vid ett försvinnande ljus vid världens ände innan natten, den som ibland upplevdes som så plågsamt lång, rentav ändlös, bredde ut sig över världen och sedan blev det, för många men inte alla människor, dag igen och på det här viset fortsatte allting i en cykel som inte föreföll ha något slut.

Ljuset vid världens ände utgörs av ett antal levnadsskildringar som vävs samman till en mörk, okonventionell deckare med existentiella undertoner. Dominoeffekten är ett viktigt tema i de olika berättelserna som i huvudsak är förlagda till Västra Götaland och sträcker sig från Göteborgs havsnära stadsdelar till de öde landsvägarna och orterna som utgör de vidsträckta landskap vars slut markeras av de norra och nordöstra länsgränserna.

Min åsikt:
Spännande, fascinerande & mörk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar