Blodmål av Peter Stjernström

Nummer: 11762
Titel: Blodmål
Författare: Peter Stjernström
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-7903-547-1
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Lind & co.

Bokens första mening:
På morgonen rapporterade P4 Gotland om ett barn som hade avlidit efter en serie mycket svåra krampanfall som eventuellt berodde på ett insektsbett, om en fiskare från Herrvik som hittat ett stort stim självdöda gammeltorskar som låg och flöt med magarna uppåt utanför Östergarnsholm och om det evighetslånga högtrycket som parkera sig över mellersta Östersjön.

Om boken:
En serie krampanfall, ibland med dödlig utgång, drabbar invånarna i semesterparadiset Ljugarn på sydöstra Gotland. Samtidigt visar naturen tecken på att allt inte står rätt till. Fiskar dör, insekter kryllar och den onaturliga värmen vägrar ge vika. Beror anfallen på att naturen löper amok? Eller ligger en ond hjärna bakom epidemin? Två udda utredningsteam formeras. De tar sig an gåtorna med radikalt olika utgångspunkter och metoder. Intuition och känsla för det ”bortomsliga” ställs mot fakta och analys. När skruvarna dras åt och fler liv ställs på spel börjar en dödligt spännande kamp mot tiden.

Blodmål är första boken i en ny serie som utspelar sig på Gotland.

Min åsikt:
Spännande, fascinerande & välskriven!

Vald till månadens bok i juli 2021.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar