De tolv majestäterna av Mats Svensson

Nummer: 11766
Titel: De tolv majestäterna
Författare: Mats Svensson
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-7903-542-6
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Lind & Co.

Bokens första mening:
De två beigemålade sydafrikanska pansarfordonen vrålade fram med moln av torrt damm bakom sig.

Om boken:
Det har gått fyra år sedan det avslöjades att Sverige i hemlighet länge varit en kärnvapenstat. I hela Europa blåser det kraftiga högervindar och i spåren av pandemin har det högljudda och populistiska partiet Sveriges väl tagit plats i riksdagen och tvingat fram ett allt mer auktoritärt samhälle.

På Snogeholms slott i Skåne ska det hållas ett toppmöte mellan Europas tre kärnvapennationer: Storbritannien, Frankrike – och numera alltså även Sverige. Enorma krafter sätts i gungning när den mystiska sammanslutningen De tolv majestäterna vänder sig till den ökände legosoldaten Cornelis van Owen för att sabotera mötet. Det blir upp till poliserna Alina och Omar samt korpral Elinor Minsler vid P7 på Revingehed att försöka avslöja och avstyra sabotaget.

Men vilka är egentligen De tolv majestäterna? Och framför allt: Hur långt är de beredda att gå?

De tolv majestäterna är den fristående uppföljaren till Den trettonde bomben.

Min åsikt:
Spännande, skrämmande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar