Casanovas kvinna av Åsa Hellberg

Nummer: 834
Titel:
Casanovas kvinna
Författare: Åsa Hellberg
Förlag: Kalla kulor
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-85535-53-8
Betyg: 4 av 5


Om boken:
”Mer än hälften av alla svenskar bedrar sina partner. Med andra ord är de flesta av oss antagligen bedragare eller bedragna.” Så säger cynikerna.

Men det gäller förstås inte Lotta som efter en tids singelliv tycker att det är dags att träffa någon igen. Hon nätdejtar och får snabbt kontakt med Jonas. Den första riktiga träffen går bra och fjorton telefonsamtal, fem sms och tre mejl senare står han i hennes kök och gör köttfärssås. Allt rullar på i ett lyckorus. Jonas är helt enkelt en drömprins!
Men så upptäcker Lotta att Jonas har kvar sin annons på Match.com och att han är online där. Under affärsresan? På en lördagskväll? Det ”finns en förklaring”, men sedan dyker nästa märklighet upp och nästa och… nästa.
Till slut tar Lotta mod till sig och undersöker i smyg Jonas mobil.
Mängden sms från olika kvinnor är oändlig. Vem har hon släppt in i sitt liv? Jonas, hennes underbare man, är sexmissbrukare. Lottas tillvaro faller samman. Men istället för att ge upp, kämpar hon vidare, för att rädda sig själv och mannen som hon på något sätt fortfarande älskar.

Min åsikt:
En stark, rak och ärlig historia om sexmissbruk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar