Defekt av Yesim Bilgic

Nummer: 838
Titel:
Defekt
Författare: Yesim Bilgic
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-86021-37-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Robin och hans kompisar behöver inte stiga upp på morgonen. De kan ändå köpa ny bil så pfta de vill, festa så mycket de vill, dra i sig så mycket kola som behövs för att ha roligt. De kan lugnt utgå från att brudarna samlas kring ett AmEx platinum som insekter kring framljusen på en Porsche Cayman.

I rötmånaden augusti anländer kriminalkommissarie Christer Sahlén till en brottsplats där den nyanställda polisen gråter, chefen vankar av och an i samtal med rikspolisen och kriminalteknikern spyr i kaskader.
Där inne i lägenheten ligger en ung kvinna med silikonbröst och sönderslagen skalle. Sahlén inser att han kommer att tvingas leta efter någon som redan tidigare fått honom att glömma sitt eget liv, fått honom att jaga med desperat hänsynslöshet.

Min åsikt:
Yesim Bilgic kommer nu med den fristående uppföljaren till Paus/Play, den andra delen i en trilogi om psykopater, och den är lika snabb, rå och fantastiskt bra som den tidigare boken.

Mycket läsvärd!!!

Vald till månadens bok i december 2009.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

4 svar till “Defekt av Yesim Bilgic“

 1. Marianne skriver:

  Jag läste precis ut den också och kände att jag var tvungen att googla författarinnan och boken.
  Jag kan bara hålla med, det här är fantastiskt bra! Det påminner inte om någonting annat jag har läst. Wow säger jag bara med andnöd. Tummen upp!

 2. Vill bara tipsa om American Psycho av Brett Easton Ellis från 1991. Detta är en rak försvenskning av hans bok. Bara omskriven för att passa i Sthlm istället för NY.

  Ellis är klart bättre och var nyskapande

 3. Marianne skriver:

  Då kan du inte ha läst boken.

 4. Då kan du verkligen inte ha läst boken. Jag håller med Marianne.
  Det här är i särklass det mest unika jag har läst och jag har läst Easton Ellis också.

Lämna ett svar