Ladan brann och morsan dansade till Ricky Martin av Alex Bennheden

Nummer: 11804
Titel: Ladan brann och morsan dansade till Ricky Martin
Författare: Alex Bennheden
Förlag: Tekannan
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-985769-3-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Gul pr.

Bokens första mening:
Cykelfärden hem var den mest panikartade i mitt relativt korta liv.

Om boken:
Detta är en berättelse om saltstänkta, ljumma vindar i en liten sommarstad den där sommaren när Sverige inte spelade fotbolls-VM i Frankrike. Den där sommaren när en oskiljaktig trio var med om liv, ångest och död.

Det är även en berättelse om hur irländare kommer undan med att prata i klyschor, om Piggelin, om hur liten världen var när ens enda mål var att få ligga, om pommes verkligen är godare med majonnäs och om varför man inte ska förvara kondomer i plånboken. Men framförallt är detta en berättelse om havets ständiga närvaro och om när några unga vänner tvingades att bli vuxna.

Min åsikt:
Rolig, gripande & stark debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar