Oönskad av Gemma Malley

Nummer: 839
Titel:
Oönskad
Författare: Gemma Malley
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN: 978-91-32-15291-7
Betyg: 4 av 5


Om boken:
”Jag heter Anna och jag borde inte vara här. Jag borde inte existera. Men det gör jag.”

Det är år 2140 och ett nytt läkemedel har gjort det möjligt att leva för alltid. Men det har också gjort att barn är oönskade på jorden. Alla som tar läkemedlet får skriva på en förkunnelse om att aldrig skaffa barn. Gör de det ändå tas barnet ifrån dem för att uppfostras på anstalt till ett liv som slav.
Anna är ett sådant barn, övertygad om sin ovärdighet. Hon skriver ner sina tankar i en rosa anteckningsbok som hon håller väl gömd. Anteckningsboken, som så mycket annat, är förbjuden på Grange Hall där Anna vuxit upp. Där lär hon sig att bli en Värdefull tillgång och att tjäna andra. Allt för att sona sina föräldrars stora brott.
Men så träffar hon Peter som målar upp en alternativ verklighet. Har hon rätt att leva? Kan hon fly sitt liv som Oönskad? Vågar hon följa Peter?

Min åsikt:
En väldigt stark och gripande framtidsthriller.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar