Saoirse av Thérèse V Yachnin

Nummer: 11821
Titel: Saoirse
Författare: Thérèse V Yachnin
Förlag: Ekström & Garay
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-89397-14-9
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Ekström & Garay.

Bokens första mening:
Kontorslokalen på Svenska Bladet i Stockholm låg öde.

Om boken:
Året är 1921 och överklassdottern Julia Strand arbetar som oerfaren journalist på Svenska Bladet i Stockholm. Hemma brottas hon med faderns förväntningar på hur hon ska leva sitt liv och drömmer om att bryta sig loss från gamla traditioner. En dag öppnar sig en utväg, när Julia blir utsänd som utrikeskorrespondent för att rapportera om irländarnas kamp för självständighet mot britterna.
Snart befinner sig Julia mitt i konfliktens centrum i Dublin. Under täckmantel som student vid Trinity College får hon nys om grupperingar som utnyttjar landets oroligheter för egen vinnings skull. Här träffar hon även den mystiska Sean O’Neill, en läkarstudent vars frihetskamp hon blir personligen involverad i. Julia dras nu in i ett dubbelspel som tvingar henne att tänja på såväl professionella som personliga gränser – med livet som insats.

Min åsikt:
Spännande, gripande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar