Herre på Täppan av Olséni & Hansen

Nummer: 11823
Titel: Herre på Täppan
Författare: Olséni & Hansen
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-78356-01-0
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
Augustisolens mjuka strålar sken in genom fönstret och avslöjade att de kraftiga besparingar som drabbat Lunds polisstation även inkluderade fönsterputsning.

Om boken:
Arne och Barbro har blivit med kolonistuga, och Ester och hennes kakadua Roland tillbringar motvilligt sensommaren i det spartanska huset. Arne går i taket av svartsjuka när det visar sig att en av kolonigrannarna, Hjalmar von Ridderhusen, en distingerad herre med dyra vanor, var Barbros första kärlek. När sedan Hjalmar hittas död pekas Arne genast ut som huvudmisstänkt. Men det slutar inte där. När ytterligare en av koloni ägarna går döden till mötes dras även Roland in i ut redningen då kriminalkommissarie Bertilsson misstänker att kakaduan blivit vittne till mord. Men hur får man ett fjäderfä, som bara kan ordet kaka, att börja prata?

För att fria Arne från polisens misstankar drar Ester igång sin egen mordutredning. Med ett påklistrat leende och hembakta vaniljdrömmar snokar hon runt bland stugorna och får koloniägarna att lätta sina hjärtan och bekänna sina synder.

Herre på Täppan är den fristående fortsättningen på Ester Karlsson med K , Ett lik i garderoben och Grannar i död och lust.

Min åsikt:
Underbar, rolig & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar