Vem är Maud Dixon? av Alexandra Andrews

Nummer: 11827
Titel: Vem är Maud Dixon?
Originalets titel: Who is Maud Dixon?
Författare: Alexandra Andrews
Översättare: Hanna Axén
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2021
ISBN: 978-91-78355-77-8
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
”Madame Weel-cock?”

Om boken:
Florence högsta dröm är att bli berömd författare. Drömmen verkar långt borta när hon får sparken från sitt första jobb i förlagsbranschen. Men när hon oväntat får erbjudande om att bli assistent till personen bakom den världskända författarpseudonymen Maud Dixon, tror Florence att hon fått sitt livs chans. Upplägget verkar fantastiskt. Maud Dixon visar sig vara Helen, som blir en sträng men generös mentor för Florence. Hon bjuder med Florence på en researchresa till Marocko, där Maud Dixons nya roman utspelar sig. Florence har aldrig varit utomlands tidigare. I Marocko är de med om en fruktansvärd bilolycka där Helen avlider och Florence vaknar upp på sjukhuset med en ny möjlighet. Då ingen vet vem Maud Dixon egentligen är kan hon kanske uppnå sin högsta dröm …

Min åsikt:
Spännande, suggestiv & fascinerande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar